Framgång i sociala medier - snabba tips!

Nå din målgrupp snabbare!

För att nå ut och fram till rätt målgrupp så har du bl.a. på Facebook möjligheten att marknadsföra och sponsra dina inlägg. Du kan även annonsera att din Facebooksida finns för rätt personer. Med statistik ser du direkt om din marknadsföring fungerar eller inte. Det innebär att du hela tiden kan justera och förbättra ditt budskap.

När jag gör ett inlägg och publicerar det så låter jag det inte ligga där utan att jag har koll på det. Är det så att ett inlägg drar iväg och får en massa gilla, delningar och kommentarer så är det ett bevis på att det fungerar och engagerar människor. Det är då jag måste vara snabb och agera.
Jag marknadsför då just det inlägget till en målgrupp som jag vill komma i kontakt med men som ännu inte följer mig. När jag gjort så med ett antal inlägg som fungerat bra bland befintliga följare så kommer belöningen i form av fler följare. Fler hängivna följare som i sin tur sprider inläggen till sina följare. Det blir ringar på vattnet.

Jag marknadsför även min Facebooksida och min hemsida för rätt målgrupp. På samma sätt där agerar jag utefter statistiken och ändrar och petar tills det fungerar och leder till det resultatet jag vill ha.

När du marknadsför ett inlägg eller din Facebooksida så har du möjlighet att göra en hel del val som gör det lättare för dig att nå just din målgrupp, t.ex:

• Kön, vill du nå ut till enbart män eller kvinnor eller till båda

• Ålder, vet du om att de flesta som du vill nå är runt 30 år så ställer du in det enkelt

• Platser, är det enbart personer från en speciell stad som gäller så anger du det

• Intressen, du kan även nå personer med speciella intressen

Här hittar du fler inlägg om att lyckas i sociala medier!


Våra tips och idéer kring hur man kan nå ut och fram via sociala medier är direkt kopplade till de erfarenheter vi fått och får från våra egna projekt såsom alladessamöten.se (tidigare Hej Jönköping). Där nådde vi under en period av 1,5 år över 20 000 följare på Facebook och Instagram. Vi blir ständigt fler och fler. Varje vecka når vi fler än 100 000 människor med våra inlägg.

You Might Also Like